Oralna higijena

blond-chick-dental
Da bismo spriječili bilo kakvu vrstu infekcije u usnoj šupljini potrebno je svakodnevno provoditi zadovoljavajuću oralnu higijenu.
Još od malih nogu bitno je imati naviku četkanja zubi pravilnom tehnikom, kako bismo spriječili nastanak karijesa mliječnih i trajnih zubi. Savjetujemo korištenje četkica za zube s mekanim vlaknima da ne bi došlo do oštećenja mekog tkiva oko zuba. Pravilno četkanje zubi, četkicom i pastom za zube, u trajanju 3 – 5 minuta, sastoji se od kružnih pokreta kojima skidamo plak i meke naslage sa zubi.
Vrlo je bitno nakon toga prolaziti zubnim koncem ili interdentalnom četkicom između zubi da se odstrani dodatni plak i bakterije
iz uskih interdentalnih prostora.
Dodatna pomoć u sprječavanju nastanka plaka i veće koncentracije bakterija u usnoj šupljini su tekućine za ispiranje usta.Kod osoba koje imaju krunice, mostove ili implantate savjetujemo da takvu vrstu tekućina koriste u Waterpiku, tušu za usta, koji pod pritiskom isplahuje dodatne ostatke hrane oko protetskih nadomjestaka i na taj način produžuje njihov vijek trajanja.
Kod osoba koje imaju krunice, mostove ili implantate savjetujemo da takvu vrstu tekućina koriste u Waterpiku, tušu za usta,koji pod
pritiskom isplahuje dodatne ostatke hrane oko protetskih nadomjestaka i produžuje njihov vijek trajanja.

Ne zaboravite na redovne kontrole kod svog stomatologa od povjerenja DCM teama.