All-on-4 i All-on-6

all on 4 Hrvatska
All-on-4 i All-on-6 u Hrvatskoj je relativno nova metoda rehabilitacije koju su pacijenti prepoznali kao dobro rješenje za bezubu čeljust. Dental Centar Miletić predstavlja vam budućnost implantološke terapije, nove metode All-on-4 i All-on-6 kojom je moguće nadomjestiti sve zube sa 4 ili 6 implantata u svega nekoliko sati.

Dental Centar Miletić jedna je od rijetkih klinika u Hrvatskoj i na ovim prostorima koja nudi naprednu implantološku metodu All-on-4 i All-on-6. Ovu metodu koristimo kod osoba koje žele fiksni protetski rad, koji su bezubi ili su preostali zubi u lošem stanju te se moraju vaditi. Isto tako, može se koristiti kod slučajeva gdje je pacijent izgubio dosta kosti te ne želi ili se ne može raditi augmentacija (uzgoj) umjetnom kosti (sinus lifting i slični zahvati).

U istom danu, svega nekoliko sati od ugradnje implantata, pacijent može dobiti privremeni FIKSNI rad koji će ostati fiksiran na tek ugrađenim implantatima sve dok oni ne zacijele (ukoliko kvaliteta kosti to dozvoljava), otprilike tri do četiri mjeseca. Nakon što prođe period zacjeljivanja, zahvat se završava fiksnim radom koji se fiksira na postojeće implantate.

U gornjoj čeljusti je bolje raditi All-on-6 implantata, dok u donju čeljust možemo raditi All-on-4 i All-on-6 metode.

DCM za svoje pacijente, koji trebaju ALL-ON-4 i ALL-ON-6 rehabilitacije, nudi u standardnoj varijanti mostove od Zirkon-keramike koji su na implantate pričvršćeni vijcima vrhunske estetike i čvrstoće! U skupljoj verziji pacijent može izabrati peek-zirkon most na zavijanje koji nudi vrhunsku estetiku!

Dosada su se ALL-on-4 i All-on-6 trajni mostovi radili s takozvanim branemark mostovima.

Ti mostovi su imali metalnu prečku koja je prolazila kroz sredinu takvog mosta. Na metalnu prečku nanosilo se akrilatno (plastična) umjetno zubno meso i zubi od akrilata ili kompozita.

Problemi kod branemark mostova bili su ti da bi akrilatna (plastična) umjetna gingiva pucala ili bi se akrilatni ili kompozitni zubi odvajali od konstrukcije. Upravo zbog toga naša je klinika prešla na novu bolju metodu kako bismo izbjegli (smanjili) komplikacije i postizali bolje dugotrajnije rezultate.

All-on-4-6-01

All-on-4-6-02

Prednosti u odnosu na već zastarjelu metodu toronto most, branemark most (metal, akrilat, akrilatni ili kompozitni zubi) i metal keramike.

✔ ČVRSTOĆA protetske rehabilitacije: zagrizne plohe su od potpunog zirkona = NEMA LOMA. (Stare metode: akrilatni ili kompozitni zubi na lijepljenje.)

✔ ESTETIKA vrhunska: nenadmašna estetika i prirodnost izgleda rehabilitacije u odnosu na bilo koju stariju metodu.

✔ PASIVNI DOSJED pošto se ne lijeva, konstrukcija ima potpuni pasivni dosjed što osigurava dugotrajnost implantata!

✔ PRIČVRŠĆEN VIJCIMA protetska rehabilitacija je pričvršćena vijcima. Nema cementa koji može oštetiti dentalne implantate.

✔ FIKSNO potpuno fiksna rehabilitacija!

✔ LAKO ODRŽAVANJE Puno lakše održavanje higijene, postoji mogućnost da se u našoj ili drugoj klinici most odvije te izvrši higijena po potrebi!

✔ CIJENA za most od zirkon-keramike je cjenovno vrlo prihvatljiva i u našoj klinici se još uvijek ne razlikuje od cijene stare metode! Pacijent od sada dobiva još bolju, čvršću i ljepšu protetsku rehabilitaciju po istoj prihvatljivoj cijeni!

✔ PROBNA VOŽNJA prije nego se krene s izradom konačnog rada pacijent će vidjeti kako izgledaju njegovi budući zubi u ustima! Isprobava se izgled, funkcija i dosjed!

✔ PEEK-ZIRKON varijanta je PREMIUM segment i namijenjena je za pacijente koji žele potpuno individualni pristup za svoju buduću rehabilitaciju. Na PEEK konstrukciji se cementira pojedinačno svaka krunica kako bismo dobili MAKSIMALNU estetiku i potpuni prirodni izgled!

DCM sve ALL-on-6 radove radi isključivo sa zirkon-keramikom cutback tehnikom kod koje je mogućnost lomova gotovo ne postoji. Dok All-on-4 radove radimo u PEEK- kompozit metodni koji se kemijski vežu, što smanjuje mogućnost lomova i otapadanja faseta na minimum.

all on 6