Filleri – Botox tretman i PRP


BOTOX TRETMAN

Botox tretman je brz, bezbolan i veoma učinkovit tretman u borbi protiv bora. Efikasno zamjenjuje klasične kirurške metode kao što su face-lifting gornje i srednje trećine lica.

Botox nije otrov već pročišćeni protein koji se dobiva iz bakterije Clostridium Botulinum koji je nakon dugogodišnjeg kliničkog ispitivanja odobren 2002. godine od FDA (Food and Drug Administration) kao lijek za bore.

Djelovanje botoxa se temelji na tome što na neuro-mišićnoj sinapsi onemogućava prijenos živčanih impulsa sa živčanih vlakana, čime dolazi do blokiranja mišićne kontrakcije. Rezultat je opuštanje mišića i ispravljanje bora.

On se najčešće koristi kod uklanjanje bora između očiju, bora na čelu („mrštilice“) te bora oko očiju („smijalice“) .

Tretman se ne smije izvoditi ako postoji infekcija na mjestu primjene, u slučaju alergije na pojedine supstance ili ako imate neuro-mišićne poremećaje (miastenija gravis ili Eaton Lambertov sindrom).

Ne preporučuje se istodobna primjena botoxa s aminoglikozidnim antibioticima, spektinomicinom ili drugim lijekovima koji onemogućuju neuromuskularni prijenos. Također se ne preporučuje tijekom trudnoće i dojenja.

Sam tretman je ugodan i uz svu pripremu traje 30 min. Nakon stavljanja anestetske kreme čeka se 15 minuta nakon čega se pristupa zahvatu.

Za vidljive rezultate djelovanja treba pričekati 10 dana. Učinak tretmana bit će primjetan prosječno 4 do 6 mjeseci, a nakon nekoliko tretmana efekt se može i produžiti. Između tretmana mora proći minimalno 3 mjeseca.

U našoj klinici radimo samo s najboljim proizvodima, a to je Vistabel proizvod – Allergan, koji dolazi u dva pakiranja- 100 jedinica i 50 jedinica („baby botox“).

Nakon zahvata možebitne nuspojave su hematomi (modrice) na mjestu aplikacije, koji prolaze nakon par dana i lako se prekrivaju puderima na mineralnoj bazi odmah nakon tretmana.

Poslije tretmana ne smije se konzumirati alkohol sljedeća 24 sata kao ni vježbanje. Tretirano područje nije poželjno dirati niti raditi kozmetičke tretmane tjedan dana. Četiri sata nakon tretiranja botoxom ne preporučuje lijeganje (ležeći položaj), a taj dan pokušajte spavati na leđima. Saune i solarije potrebno je izbjegavati sljedećih par dana.

Detaljne upute i odgovore na pitanja u vezi tretmana botoxom kontaktirajte ordinaciju.


PRP

Naziv PRP dolazi od skraćenice Platelet Rich Plasma, što bi bilo u prijevodu- plazma bogata trombocitima.

PRP  je sigurna metoda za postizanje efekta svježine i regeneracije kože koristeći materijal na koji sigurno nećete imati reakcije, jer se radi o vašoj vlastitoj krvi, odnosno pročišćeni i obogaćeni dio krvi – plazma koja je bogata trombocitima, matičnim stanicama i faktorima rasta.

Cilj samog postupka je da se prirodnim materijalom (vaša krv) omogući koži regeneraciju, veću elastičnost, lijep tonus i volumen. Ovaj postupak namijenjen je svima koji žele prirodno vratiti godine bez korištenja agresivnih metoda.

Ubrizgavanjem PRP-a dajemo priliku vlastitom organizmu da potakne niz uzastopnih reakcija s ciljem regeneracije: stvaranje novog kolagena, poticanje diferencijacije i proliferacije matičnih stanica, vraća se volumen, stvaraju se nove krvne žile i ubrzava metabolizam što dovodi više kisika i koža postaje sjajnija i odmornija.

Prvi rezultati postaju vidljivi nakon desetak dana u vidu svježine, dok se nakon dvadesetak dana aktivira proces regeneraciju gdje faktori rasta započinju niz procesa stvaranje novog kolagena i elastina.NUSPOJAVE I OPORAVAK

Nikakve ozbiljnije nuspojave nisu zabilježene. Kako je to vaša krv nema alergijskih reakcija ili prijenosa bolesti. Može se pojaviti kratkotrajna otečenost (zbog uboda iglicama) koja prolazi kroz par dana kao i mali hematomi (modrice) koji se lako prekrivaju puderom. Većina pacijenata se odmah vrati svojim svakodnevnim aktivnostima.
TRAJANJE I PONAVLJANJE

Trajanje efekta je individualno – između 12 do 16 mjeseci. Radi produženja trajanja i maksimalnog efekta preporučuje se svakih 6 mjeseci do 12 mjeseci napraviti još jedan tretman radi “održavanja”.
JESTE LI KANDIDAT ZA PRP METODU?
 • Osobe koje žele na potpuno prirodan način osvježiti svoje lice, te napokon dobiti odmoran izgled i ten!
 • Osobe  koje ne žele agresivne metode pomlađivanja niti umjetne materijale!
 • Osobe koje ne žele da se primijeti da su “nešto radile” na sebi
 • Mlađe osobe radi prevencije i osvježenja lica zbog modernog načina života
 • Osobe sa ožiljcima i pigmentacijamaNISTE KANDIDAT ZA PRP METODU U SLUČAJU DA:
 • Ste trudni
 • Imate alergije na anestetik koji se koristi
 • Imate hipertenziju
 • Imate poremećaj zgrušnjavanja krvi i pijete lijekove protiv zgrušavanja
 • Imate srčane bolesti
 • Imate autoimunu bolest
 • Imate neke akutne i kronične bolesti
 • Imate kronične bolesti jetre
 • Kod osoba koje žele trenutne rezultate (za takve kandidate DCM ima ponudu botoxa i filera)

All – on – 4

Implantati

Ljuskice

Opća stomatologija

 • Povucite fotografije u ovo polje ili
  Max. file size: 128 MB, Max. files: 5.

  Zadovoljni klijenti su najbolji pokazatelj kvalitete

  ISKUSTVA  Sve pohvale DCM-u

  Ljubazni, profesionalni, najbolji team doktora i asistenata. Nakon promjene mnogo doktora, napokon netko tko zna sto radi. Kod njih ne postoji nemoguće, doslovno vraćaju osmijeh na mnoga lica. Veliko hvala i preporučujem svima!

  Topla preporuka

  Nakon toliko razočaranja, toliko neprofesionalnih zubara, visokih cijena konačno sam naletjela na izvrsnog zubara. Mjesec dana prije svoje svadbe sam odlučila napraviti ljuskice na zubima, imala sam dijastemu, Cijeli rad je bio gotov u točno određenom terminu, prezadovoljna sam, zubi izgledaju vrlo prirodno, a cijene su poprilično niže nego kod drugih privatnika. Nisam mogla vjerovati da kod zubara može biti tako ugodna atmosfera, a i posao odrađuje vrhunski. Iako mi nije bas blizu mjesta stanovanja, od sada idem samo kod njega, isplati se. Toplo ga preporučujem, al stvarno    KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN

  Copyright by 2023. All rights reserved. Uvjeti korištenja i pravila o privatnosti