Cirkon-keramičke krunice


Cirkon-keramičke krunice trenutno su najbolji i najkvalitetniji materijal za izradu krunica i mostova.

Izrađuju se s CAD-CAM strojem, što omogućava izvrstan dosjed na brušeni zub ili na dentalni implantat. Izvrstan dosjed je bitan kako se dugoročno ne bi razvio karijes ispod krunice.

Ove vrsta krunica su iznimno čvrste i mogu se koristiti u bilo kojoj regiji usne šupljine te imaju izvrsne estetske karakteristike. Može ih se koristiti na brušenim zubima i dentalnim implantatima. Biokompatibilne su, organizam ih brzo prihvaća te imaju hipoalergijska svojstva.

Za razliku od metal-keramičkih krunica, cirkon-keramičke krunice ne boje zubno meso sivom bojom.

Zubne su krunice najčešće korišteni protetski nadomjestak zuba u dentalnoj medicini te se koriste kada su jedan ili više zubi pretrpjeli teška oštećenja uslijed karijesa, traume te ako zubi nedostaju ili su estetski neprihvatljivi. Koristite se i na prirodnim zubima ili na ugrađenim dentalnim implantatima.

Uslijed gubitka ili oštećenja zuba (zubi), zubni niz je prekinut. Osim što to može imati ozbiljne posljedice po pitanju oralnog zdravlja, kako funkcijski tako i estetski, gubitak zuba ili zubi može imati i psihičke posljedice. Pacijenti kojima nedostaje jedan zub ili više zubi manje se smiju, postaju nesigurni i često su neraspoloženi.

Krunice mogu trajati od 10 do 20 godina, a na njihov vijek utječe oralna higijena kao i životne navike.

Kada se govori o dugotrajnosti keramičkih krunica, uz funkcionalni aspekt trebamo imati na umu i estetski aspekt krunice koji koristimo za dentalnu rehabilitaciju. Idealna krunica treba savršeno imitirati prirodni zub, ne smije utjecati na zubno meso te mora biti dovoljno čvrsta da može izdržati sve sile koje se nalaze u usnoj šupljini.


Vrste zirkon-keramičkih krunica


Cirkon-keramičke krunice – iznimno su čvrste, mogu se koristiti u bilo kojoj regiji usne šupljine te imaju izvrsne estetske karakteristike. Cirkon-keramičke krunice imaju konstrukciju od cirkona koja je u potpunosti pokrivena keramikom. Možemo ih koristiti na brušenim zubima i dentalnim implantatima. Biokompatibilni su, organizam ih brzo prihvaća te imaju hipoalergijska svojstva.

Cirkon-keramičke cutback krunice – najnovije su cirkon-keramičke krunice. Imaju sve odlične karakteristike koje posjeduju i cirkon-keramičke krunice, ali su još čvršće i otpornije od klasičnih cirkon-kermičkih krunica. Ove krunice rade se od posebnog, još naprednijeg cirkona koji je ujedno u boji. Kod ove su krunice jezična (nepčana) strana i grizna ploha od cirkona, dok je na vanjskoj stijenci keramika. Kao i kod klasičnih cirkon-keramičkih krunica, imaju izvrsne estetske karakteristike, ali su još čvršće i otpornije na lom. Biokompatibilne su, organizam ih brzo prihvaća te imaju hipoalergijska svojstva.


All – on – 4

Implantati

Ljuskice

Opća stomatologija

 • Povucite fotografije u ovo polje ili
  Max. file size: 128 MB, Max. files: 5.

  Zadovoljni klijenti su najbolji pokazatelj kvalitete

  ISKUSTVA  Sve pohvale DCM-u

  Ljubazni, profesionalni, najbolji team doktora i asistenata. Nakon promjene mnogo doktora, napokon netko tko zna sto radi. Kod njih ne postoji nemoguće, doslovno vraćaju osmijeh na mnoga lica. Veliko hvala i preporučujem svima!

  Topla preporuka

  Nakon toliko razočaranja, toliko neprofesionalnih zubara, visokih cijena konačno sam naletjela na izvrsnog zubara. Mjesec dana prije svoje svadbe sam odlučila napraviti ljuskice na zubima, imala sam dijastemu, Cijeli rad je bio gotov u točno određenom terminu, prezadovoljna sam, zubi izgledaju vrlo prirodno, a cijene su poprilično niže nego kod drugih privatnika. Nisam mogla vjerovati da kod zubara može biti tako ugodna atmosfera, a i posao odrađuje vrhunski. Iako mi nije bas blizu mjesta stanovanja, od sada idem samo kod njega, isplati se. Toplo ga preporučujem, al stvarno    KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN

  Copyright by 2023. All rights reserved. Uvjeti korištenja i pravila o privatnosti