Oralna kirurgija


Oralna kirurgija je specijalistička grana stomatologije koja podrazumijeva operativne zahvate, dijagnosticiranje i liječenje širokog spektra bolesti i ozljeda u području usta.

Ovu granu stomatologije obavljaju specijalisti oralne kirurgije koji svoje znanje stječu primarno u području stomatologije. Specijalizacija oralne kirurgije zahtjeva i dodatne godine edukacije u području anesteziologije i kirurgije koje se obavljaju u bolnicama i različitim specijalističkim ustanovama.Operativni zahvati u području usta uključuju:
  • ugradnja dentalnih implantata
  • augmentacija kosti (formiranje kosti) na području gdje nedostaje dovoljno kosti za postavu implantata
  • elevacija sinusa ili podizanje sinusa u području gornje čeljusti gdje ne postoji dovoljno visine kosti
  • vađenje umnjaka (“osmica”)
  • apikotomija korijena zuba koji su zahvaćeni cistom ili granulomom
  • cistektomija koja podrazumijeva liječenje gornje i donje čeljusti (maksile i mandibule) i sinusa od velikih i malih cista
  • ispravljanje koštanih deformacija zubnog grebena
  • liječenje trauma zubi i koštanog alveolarnog grebena


Ugradnja dentalnih implantata i drugi operativni zahvati dio su posla oralnog kirurga. Jedan od jako važnih poslova oralnog kirurga jest plastika (oblikovanje) mekog tkiva (zubnog mesa) kojom se postiže vrhunska estetika u području dentalnih implantata.

Nadoknada zubnog mesa, da bi se postigao što prirodniji izgled zubnog implantata, obavlja se različitim operativnim zahvatima, npr. presađivanjem zubnog mesa s nepca u područje implantata.

Oralna kirurgija podrazumijeva i nadoknadu funkcionalnog i estetskog aspekta oralnog zdravlja.

Naš je cilj pružiti ugodne, sigurne i bezbolne operativne zahvate, što vam omogućuju naši vrhunski educirani liječnici i moderno opremljena ordinacija.

All – on – 4

Implantati

Ljuskice

Opća stomatologija

  • Povucite fotografije u ovo polje ili

Zadovoljni klijenti su najbolji pokazatelj kvalitete

ISKUSTVASve pohvale DCM-u

Ljubazni, profesionalni, najbolji team doktora i asistenata. Nakon promjene mnogo doktora, napokon netko tko zna sto radi. Kod njih ne postoji nemoguće, doslovno vraćaju osmijeh na mnoga lica. Veliko hvala i preporučujem svima!

Topla preporuka

Nakon toliko razočaranja, toliko neprofesionalnih zubara, visokih cijena konačno sam naletjela na izvrsnog zubara. Mjesec dana prije svoje svadbe sam odlučila napraviti ljuskice na zubima, imala sam dijastemu, Cijeli rad je bio gotov u točno određenom terminu, prezadovoljna sam, zubi izgledaju vrlo prirodno, a cijene su poprilično niže nego kod drugih privatnika. Nisam mogla vjerovati da kod zubara može biti tako ugodna atmosfera, a i posao odrađuje vrhunski. Iako mi nije bas blizu mjesta stanovanja, od sada idem samo kod njega, isplati se. Toplo ga preporučujem, al stvarno  KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN

Copyright by ForgeBIT 2017. All rights reserved. Uvjeti korištenja i pravila o privatnosti