Zubni implantati


Dentalni implantati u Hrvatskoj koriste se već više od 40 godina. Oni su supstitucija za korijen zuba koji se koriste kako bi se nadoknadili izgubljeni zubi ili zub. Napravljeni su od biokompatibilnog titana koje tijelo neće odbaciti te imaju visok postotak uspješne oseointegracije od 95%.

Sama riječ implantat dolazi od dvije latinske riječi. Od in- što u prijevodu znači “u” i riječi plantare- što znači “usaditi”. Dentalni implantat, prema tome, označava usađivanje titanskog vijka u koštani dio gornje i donje čeljusti. Implantati se ugrađuju u čeljust s ciljem da se nadoknadi izgubljeni zub, odnosno njegov korijen.


Dentalni implantati počeli su se koristiti nakon slučajnog otkrića kako kost dobro zarasta s titanom (oseointegrira).

Problem nedostatka zuba danas predstavlja funkcijski, estetski i socijalni aspekt. Kada se izgubi jedan zub mijenja se prijenos zagrizne sile (zubi postaju preopterećeni), susjedni zubi se naginju u prazan prostor, zubi u kontra čeljusti izrastaju u prazan prostor, smanjuje se visina zagriza što može uzrokovati bolove u temporomandibularnom zglobu i promjenu profila lica.

Otežano je žvakanje. Na mjestima gdje ste izgubili zub povlači se kost za čak 25% obujma kosti unutar prve godine dana, što mijenja profil lica i doprinosi tome da osoba izgleda starije.

Vjerojatno znate da postoje socijalni i estetski aspekt radi nedostatka zuba. Možda vaš današnji osmijeh nije privlačan kao što je bio nekada, instinktivno prekrivate zube rukom kada se smijete, a može imati utjecaj na samopouzdanje i interakciju s drugim ljudima .

Dentalni implantat je mali vijak građen od biokompatibilnog titana. Nakon detaljne analize rentgenske snimke i detaljnog planiranja, implantat se kirurškim putem ugrađuje u kost donje i/ili gornje čeljusti. Nakon perioda cijeljenja (oseointegracije), koji traje od dva do šest mjeseci, implantat je spreman za postavu krunica, mostova ili za fiksaciju proteza.

Implantati mogu trajati i doživotno, što uvelike ovisi o redovitom održavanju. To se postiže redovitim pranjem zuba, korištenjem tzv. tuša za zube, konca, interdentalne četkice i vodice za ispiranje usta. S obzirom na to da u našoj klinici dentalne implantate postavljaju samo oralni kirurzi koji imaju poseban naglasak specijalizacije na dentalnoj implantologiji, možemo se pohvaliti s 98% uspješnošću zahvata postave dentalnih implantata.

Jeste li vi kandidat za dentalne implantate?

Svatko tko je izgubio zub potencijalni je kandidat za postavu dentalnih implantata. Samo u rijetkim slučajevima, kod ozbiljnih kroničnih bolesnika, postoji kontraindikacija (npr. velike doze radijacije čeljusti, karcinomi itd).

Desetljeća istraživanja pokazuju da su dentalni implantati najbolji način nadoknade izgubljenih zubi. Trenutno u svijetu ne postoji niti jedan drugi oblik nadoknade zuba koji će vam dati bolje estetske, dugotrajne i funkcionalne rezultate.Razlozi za postavu dentalnih implantata
 • nadoknada jednog izgubljenog zuba ili više njih
 • nadoknada svih zubi u jednoj ili obje čeljusti
 • fiksacija proteza, mostova, krunica, all-on-4 mostova
 • zaustavljanje gubitka koštanog tkiva
 • vraćanje funkcije i olakšavanje žvakanja
 • vraćanje estetike i samopouzdanja


All – on – 4

Implantati

Ljuskice

Opća stomatologija

 • Povucite fotografije u ovo polje ili
  Max. file size: 128 MB, Max. files: 5.

  Zadovoljni klijenti su najbolji pokazatelj kvalitete

  ISKUSTVA  Topla preporuka

  Nakon toliko razočaranja, toliko neprofesionalnih zubara, visokih cijena konačno sam naletjela na izvrsnog zubara. Mjesec dana prije svoje svadbe sam odlučila napraviti ljuskice na zubima, imala sam dijastemu, Cijeli rad je bio gotov u točno određenom terminu, prezadovoljna sam, zubi izgledaju vrlo prirodno, a cijene su poprilično niže nego kod drugih privatnika. Nisam mogla vjerovati da kod zubara može biti tako ugodna atmosfera, a i posao odrađuje vrhunski. Iako mi nije bas blizu mjesta stanovanja, od sada idem samo kod njega, isplati se. Toplo ga preporučujem, al stvarno  

  Sve pohvale DCM-u

  Ljubazni, profesionalni, najbolji team doktora i asistenata. Nakon promjene mnogo doktora, napokon netko tko zna sto radi. Kod njih ne postoji nemoguće, doslovno vraćaju osmijeh na mnoga lica. Veliko hvala i preporučujem svima!  KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN

  Copyright by 2023. All rights reserved. Uvjeti korištenja i pravila o privatnosti