Keramičke ljuskice (veneers)


Sanjate o lijepom, bijelom osmijeh? Želite da vam osmijeh blista poput onih kakve imaju poznate ličnosti s TV ekrana i filmskih platna ili vam se jednostavno ne sviđa oblik, boja i položaj zuba?

Znate li da se 80% slavnih osoba podvrgnulo estetskom dentalnom zahvatu i da svoj prekrasni osmijeh mogu zahvaliti keramičkim ljuskicama, odnosno veneers?

Keramičke ljuskice ili veneers izrađuju se od e.max keramike debljine od 0,3 mm do 0,5 mm i lijepe se na prednju stranu zubi kako bi se poboljšao estetski izgled, ispravila oštećenja, boja ili položaj zuba.

Zbog svoje tankoće, bijele boje i translucencije svjetlosti, ljuskice mogu savršeno imitirati prirodne zube.

Ljuskice se vežu za zub adhezivnom tehnikom, što im daje iznimnu čvrstoću i dugotrajnost te se mogu koristiti na prednjim i stražnjim zubima.Jeste li znali da su se ljuskice prvo počele koristiti upravo u Hollywoodu kako bi glumcima poboljšali osmijeh? Od sada i u Hrvatskoj možete dobiti Hollywoodski osmijeh.
Ljuskice se koriste u slučajevima
 • oštećenja ili otkrhnuća zuba – manja ili veća oštećenja koja su estetske ili funkcionalne prirode
 • diskoloracije zuba – kod jako diskoloriranih zubi gdje postupkom izbjeljivanja nije moguće dobiti zadovoljavajuću boju zuba
 • razmaknutih ili zakrivljenih zubi – ako pacijent ne želi proći kroz ortodontsku terapiju mogu se sanirati manje ortodontske anomalije


Postupak postavljanja ljuskica počinje uzimanjem otiska i izradom wax-up kako bi se vidio budući izgled zubi te da bi se spriječilo pretjerano brušenje zuba.

Zatim se uklanja od 0.3 do 0.5 mm zubne cakline, ponovno se uzima otisak koji se šalje zubotehničkom laboratoriju koji izrađuje ljuskice.

Izrađene ljuskice se prvo isprobaju radi dosjeda i estetike te kada su doktor i pacijent zadovoljni postignutim rezultatom, adhezivno se cementiraju.

Keramičke ljuskice uz redovitu kontrolu mogu biti izuzetno dugotrajne, a u nekim slučajevima dugotrajnije i od zubnih krunica. Razlog tomu je taj što se ljuskica nalazi u vanjskom sloju zuba (caklina), za razliku od krunica koje moraju biti unutar nutarnjeg sloja zuba (dentin).

Bitne su redovite kontrole radi uklanjanja naslaga, što dodatno produljuje vijek ljuskicama.Za izradu keramičkih ljuskica koristimo isključivo najbolju keramiku e.max na koju pacijent dobiva 5 godina garancije.


Naš centar jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji radi minimal prep ljuskice na način koji je preporučen od strane American Academy of Cosmetic Dentistry. Ivan Miletić dr.med.dent, naš estetski stomatolog, posebno je educiran za izradu ljuskica na vodećim svjetskim klinikama za estetsku stomatologiju (Galip Gurel i Mauro Fradeani ACE institute).
All – on – 4

Implantati

Ljuskice

Opća stomatologija

 • Povucite fotografije u ovo polje ili
  Max. file size: 128 MB, Max. files: 5.

  Zadovoljni klijenti su najbolji pokazatelj kvalitete

  ISKUSTVA  Topla preporuka

  Nakon toliko razočaranja, toliko neprofesionalnih zubara, visokih cijena konačno sam naletjela na izvrsnog zubara. Mjesec dana prije svoje svadbe sam odlučila napraviti ljuskice na zubima, imala sam dijastemu, Cijeli rad je bio gotov u točno određenom terminu, prezadovoljna sam, zubi izgledaju vrlo prirodno, a cijene su poprilično niže nego kod drugih privatnika. Nisam mogla vjerovati da kod zubara može biti tako ugodna atmosfera, a i posao odrađuje vrhunski. Iako mi nije bas blizu mjesta stanovanja, od sada idem samo kod njega, isplati se. Toplo ga preporučujem, al stvarno  

  Sve pohvale DCM-u

  Ljubazni, profesionalni, najbolji team doktora i asistenata. Nakon promjene mnogo doktora, napokon netko tko zna sto radi. Kod njih ne postoji nemoguće, doslovno vraćaju osmijeh na mnoga lica. Veliko hvala i preporučujem svima!  KONTAKTIRAJTE NAS I ZAKAŽITE TERMIN

  Copyright by 2023. All rights reserved. Uvjeti korištenja i pravila o privatnosti